Yandex.Metrica Ultrason Görüntüleri Kürtaj Nedir? Kürtaj Nasıl Yapılır?-Ultrason Görüntüleri
ultrason görüntüleri

Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

5 Haziran 2016 Pazar

0 yorum 20:09:00

Kürtaj Nedir? Kürtaj Nasıl Yapılır?

Posted by Unknown - Filed under , , , ,

Kürtaj Nedir?  ve Kürtaj Nasıl Yapılır? sorularına yant verdiğimiz yazımızın sonunda bir de Kürtaj Nasıl Yapılır? başlıklı bir video paylaştık.

Vakum ile Kürtaj

Kürtaj Nedir?


Kürtaj; İstemli ya da istemsiz şekilde rahimde olan bebeğin alınarak hayatına son verilmesidir. Ölü gebelik, boş gebelik, düşük gebelik ya da istenmeyen gebeliklerde kürtaj yaptırma yöntemine başvurulmaktadır. Kürtaj yapılabilmesi için ilaç tedavisi ya da ameliyat ile kürtaj yaptırmakiçin başvurmak gerekmektedir.

Kürtaj Yaptırmak için Yasal Süre


Türkiye'de kürtaj yaptırmak isteyen anne adayları doktora başvurmak için hamilelik haftası hesaplama işlemini yapmaları lazım. Aksi halde zaman geçmiş olabilir ve kürtaj yaptırmak için yasal süreyi aşmış olabilirler. 10 haftalık hamilelik dönemi süresine kadar kürtaj yapılabilir ve yasaldır.

Kürtaj Yaptırmak için Gereken Şartlar


Kürtaj yaptırmak için yasal prosedürler gereği bazı şartlar aranmaktadır. Kürtaj yaptırmak isteyen bayan 18 yaşından büyük ve medeni durumu evli olarak gözüküyorsa kendi kararının yanı sıra eşinin kararı da büyük önem taşımaktadır. Eşi onay vermezse kürtaj olamaz. Kürtaj yaptırmak isteyen kişi evli ancak; 18 yaşından küçükse ailesinden de onay alınması gerekiyor. Kürtaj yaptırmak isteyen bekar ise; kendi isteği yeterli oluyor.

Kürtaj Nasıl Yapılır?


Kürtaj yaptırmak isteyen bayanların sağlık kontrolleri yapılıp yasal işlemler değerlendirildikten sonra ameliyata alınması gerçekleşir. Kürtaj yapılırken vakumla eritme yöntemi kullanılır. Eritildikten sonra alınır. Kürtajdan sonra ilaç tedavisine başlanarak doktor kontrolünde reçete yazılır.

Kürtaj Nasıl Yapılır? Videosu


0 yorum:

Yorum Gönder

Hamilelik; bir kadının hayatında yaşadığı en büyük mucizelerden bir tanesi olmaktadır. Bu yüzden de kadınlarda adet döneminin başlayarak yaşın da 18'i geçmeye başlaması ile birlikte hormonların da etkisi sonucunda annelik duygusu gelişmeye başlar. Evlilikten sonra da hamile kalma isteğinde artış meydana gelir. Gebematik hesaplama yöntemlerine başvuran kadınlar kolay hamile kalma konusunda da bilgi edinmeye çalışırlar.

Hamilelik dönemi başlayınca her ay doktor kontrolüne giden bayanlar ultrason görüntüleri alırlar. 9 ay boyunca 9 farklı ultrason görüntüsü elde ederler ve bu durumun sevincini çevreleri ile de paylaşırlar.

Biz de sizlere ultrason görüntüleri blogumuz aracılığı ile bir bayanın annelik olgusuna erişip bebeğine bakacağı süre kapsamında bilgiler vermeye çalışacağız.