Yandex.Metrica Ultrason Görüntüleri 40. Hamilelik Haftası-Ultrason Görüntüleri
ultrason görüntüleri

Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

28 Mart 2016 Pazartesi

0 yorum 01:53:00

40. Hamilelik Haftası

Posted by Unknown - Filed under , , , ,

Bu yazımızda sizlere 40. Hamilelik Haftası hakkında bilgi vereceğiz. Annelerin doğuma hazırlık yaptığı ve bazen de doğumun gerçekleştiği hamileliğin 40. haftası oldukça dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. 40. Hamilelik Haftası Ultrason Görüntüleri de bu yazımızda olacak.

40.Hafta Hamilelik

Hamilelikte 40. Hafta

40.Hafta Ultrason Görüntüleri


Anne adaylarının artık doğuma gireceği haftadayız. Bazı hamilelikler 41. haftaya da uzayabilir. Ancak; anne adaylarının %95 oranındaki çoğunluğu 40. haftada gebeliği sonlandırır. 40. hafta, sancılı geçen bir süreçtir. Bu süreç kapsamında anne adayları sırt ağrıları, kasık ağrıları çekebilir ve hareket konusunda kendilerini sınırlarlar.

Hamilelikte 40. Hafta Bebeğin Gelişimi

40.Hafta Ultrason Görüntüleri


Bebek artık bu haftada tüm gelişimini tamamlamış ve doğuma hazırdır. Tabi bu durum sağlıklı bebekler için geçerli olmaktadır. Engelli bebek doğumu olacaksa bu 40. haftaya kadar belli olur. Ultrason görüntüleri sayesinde kadın doğumcu sağlık sorunlarını anlar. Aksi bir durum olmadığı sürece tüm gelişimsel özellikler tamamlanmıştır.


Hamilelikte 40. Hafta Videosu


40.Hafta Hamilelik


Yazımızın bu kısmında sizlere son hafta için bir video paylaştık. Bu video sayesinde hamileliğin son haftası kapsamında bebeğinizde meydana gelen değişimleri ultrason görüntüleri sayesinde görebilirsiniz.

Bir sonraki yazımız olan Hamilelikte 40. Hafta sizlere son hafta ile ilgili daha fazla detay vermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Hamilelik; bir kadının hayatında yaşadığı en büyük mucizelerden bir tanesi olmaktadır. Bu yüzden de kadınlarda adet döneminin başlayarak yaşın da 18'i geçmeye başlaması ile birlikte hormonların da etkisi sonucunda annelik duygusu gelişmeye başlar. Evlilikten sonra da hamile kalma isteğinde artış meydana gelir. Gebematik hesaplama yöntemlerine başvuran kadınlar kolay hamile kalma konusunda da bilgi edinmeye çalışırlar.

Hamilelik dönemi başlayınca her ay doktor kontrolüne giden bayanlar ultrason görüntüleri alırlar. 9 ay boyunca 9 farklı ultrason görüntüsü elde ederler ve bu durumun sevincini çevreleri ile de paylaşırlar.

Biz de sizlere ultrason görüntüleri blogumuz aracılığı ile bir bayanın annelik olgusuna erişip bebeğine bakacağı süre kapsamında bilgiler vermeye çalışacağız.