Yandex.Metrica Ultrason Görüntüleri Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?-Ultrason Görüntüleri
ultrason görüntüleri

Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

22 Mayıs 2016 Pazar

0 yorum 20:37:00

Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Posted by Unknown - Filed under , , , , , ,

Hamilelik testi nasıl yapılır? sorusunu yanıtlayarak hem kanda hamilelik testi, hem de idrarda hamilelik testi anlattık.

Hamilelik Testi


Hamilelik testi; Hamile olma durumundan şüphelenildiği zaman yapılan ve hamile kalınıp kalınmadığına yönelik ipuçları veren bir yöntemdir Hamilelik testi diğer adı ile gebematik testi birçok bayan tarafından kullanılır. Bu yüzden de gebematik hesaplama yöntemi başvurulan yöntemler arasında yer alıyor. Hamilelik testi yapmak isteyen bayanların karşısına iki seçenek çıkıyor.

Hamilelik Testi Çeşitleri


1) İdrarda Hamilelik Testi

2) Kanda Hamilelik Testi

İdrarda Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?


İdrarda hamilelik testi yaparken en başta dikkat edilmesi gereken nokta; adet gecikmesi durumudur. Adet gecikmesi yaşadıysanız ve bu süreç 4 ile 5 gün arasında bir değişiklik gösterdiyse; idrarda hamilelik testi yapmanız doğru sonuç vermektedir.
İdrarda hamilelik testi yapmadan önce hangi markaya ait test aldıysanız kullanma kılavuzunu okumanız ve ardından test yapma işlemine geçmeniz gerekiyor.
İdrarda hamilelik testi için temiz ve kuru olan bir bardağa idrar yapmanız gerekiyor. Bardağın cam ya da plastik olması fark etmez.
Almış olduğunuz idrar testinin içinde damlalık çıkacak. Damlalık ile idrardan alıp hamilelik testi üzerine damlatın. İdrarı damlatmanızın ardından 2 ya da 3 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Sonra çizgiler hamileyseniz kendisini gösterecek.
2 çizgi olması hamile kaldığınız anlamına gelirken; Çizgilerden bir tanesi soluk bir şekilde yanıyorsa yeni hamilelik var demektir. Hiç çizgi yoksa hamilelik gerçekleşmemiş demektir.

Kanda Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?


Kanda hamilelik testi doktor kontrolünde yapılan bir gebematik testi olmaktadır.
Kan tahlili için tüpün içine birkaç damla kan damlatılır ve sonuç için beklenir.
Sonuçların çıkması 1 ya da 2 saat kadar sürmektedir.
Hamilelik olabilmesi için kan değerlerinin 20'nin üzerinde olması gerekiyor.
0 çıkanlarda gebelik yoktur.
20 sonucunu alanlar tekrar kontrol yaptırmalıdır.

Hamilelik Testi Nasıl Yapılır Videolu Anlatım



0 yorum:

Yorum Gönder

Hamilelik; bir kadının hayatında yaşadığı en büyük mucizelerden bir tanesi olmaktadır. Bu yüzden de kadınlarda adet döneminin başlayarak yaşın da 18'i geçmeye başlaması ile birlikte hormonların da etkisi sonucunda annelik duygusu gelişmeye başlar. Evlilikten sonra da hamile kalma isteğinde artış meydana gelir. Gebematik hesaplama yöntemlerine başvuran kadınlar kolay hamile kalma konusunda da bilgi edinmeye çalışırlar.

Hamilelik dönemi başlayınca her ay doktor kontrolüne giden bayanlar ultrason görüntüleri alırlar. 9 ay boyunca 9 farklı ultrason görüntüsü elde ederler ve bu durumun sevincini çevreleri ile de paylaşırlar.

Biz de sizlere ultrason görüntüleri blogumuz aracılığı ile bir bayanın annelik olgusuna erişip bebeğine bakacağı süre kapsamında bilgiler vermeye çalışacağız.